The Place (2017) - рецензияЕдин мъж седи на маса в кафе “The Place” и ден след ден при него идват различни хора. Мъжът може да изпълнява желания. В замяна на сбъдване на ваша мечта той иска да направите нещо. Рядко това, което иска е добро, обикновено е лошо, а често е направо ужасно. Но ще сбъдне мечтата ви и ще реши проблема ви.
Един мъж иска синът му да го обича, друг иска да прекара незабравима нощ с фотомодел от плакат, закачен в сервиза му. Едно момиче иска да бъде красиво, жена си пожелава мъжът и да я обича отново. Възрастна дама иска да спаси болния си съпруг, млад мъж иска детето му да се справи с неизлечима болест. Монахиня иска да възвърне вярата си в Бог, младеж иска никога повече да не вижда баща си. Сляп мъж иска да прогледне.
Мъжът на масата си записва в тефтера, после търси нещо сред другите записки. За всеки има задача. Изпълнима. Понякога наистина жестока. Винаги можеш да се откажеш, нищо не е задължително, но изпълнението на задачата гарантира сбъдването на желанието ти.
Филм на Паоло Дженовезе, автор на великолепния Перфектни непознати. Използвана е идеята на Кристофър Кубасик от TV сериала The Booth At The End.
Ако очаквате екшън, насилие, зрелищни сцени ще бъдете разочаровани, това не е вашият филм. Всичко се развива само в това кафе и целият филм представлява единствено разговорите на мъжа с хората, които сядат на неговата маса. Но не мислете, че е скучен, напротив.
Замисляли ли сте се каква цена сте готови да платите за сбъдването на ваша мечта и решаването на ваш проблем? Често казваме, че искаме нещо на всяка цена, но наистина ли е така? Способни ли сме да извършим нещо наистина ужасно за да получим това, което желаем? Ще бъдем ли щастливи после ако сме направили други хора нещастни? Дали сбъдването на съкровена мечта няма да доведе до непредвидени последствия? Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се случи.
Един филм за морала, за съвестта, за вътрешната борба, за сблъсъка между доброто и злото в човек, изправен пред екстремен избор. Ще видите образи, които се развиват след всеки разговор на масата на странния мъж. Отчаяни хора, които трябва да платят цената. Но пък винаги могат да се откажат и да потърсят друго решение.
Филмът приковава вниманието и те кара да следиш всяка реплика за да не изпуснеш нещо важно. И макар да не е шедьовър като Перфектни непознати, определено си струва да бъде видян. Оцених го със 7 в IMDB.

„- Защо искаш такива ужасни неща?
- Защото има хора, които са готови да ги направят.”

Коментари

Популярни публикации от този блог

Възгледите на един хейтър за... банкетната култура*

ПРИЯТЕЛСТВО

All Eyez on Me (2017) - рецензия